Portofele cu carne tocata

Printeaza

Portofele cu carne tocata din: aluat foitaj, carne tocata, ceapa, galbenusuri, vin alb, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Portofele_cu_carne_tocata

  • 1 pachet de aluat foitaj
  • 300 g carne tocata
  • 1 ceapa alba
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml vin alb
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei împreună cu carnea tocată (poţi folosi un singur tip de carne sau amestec de vită şi porc). Stropeste cu vin şi potriveşte de sare şi piper. Lasă pe foc până ce scade toată zeama. Dă deoparte ca să se răcească.

Când aluatul este gata de modelat, presară pe blatul de lucru o mână de făină, aşază aluatul şi întinde-l cu sucitorul. Taie discuri mari, pune compoziţie de carne pe fiecare jumătate, apoi înveleşte cu cealaltă parte, astfel încât să arate ce un semicerc. Sigilează marginile cu furculiţa şi crestează pe întreaga suprafaţă.

Unge portofelele cu gălbenuş şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor 30 de minute.

Portofele cu carne tocata

Portofele_cu_carne_tocata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.