Portofele cu struguri

Printeaza

Portofele cu struguri

Portofele cu struguri din: faina, lapte, margarina, ulei, sare, struguri, esenta de rom, branza de vaci, oua, zahar pudra, scortisoara.

 

Ingrediente aluat :

  • 400 g făină
  • 1 cană lapte
  • 1 pachet margarină
  • 2 linguri ulei
  • sare

Ingrediente umplutură :

  • l strugure alb
  • 1 strugure roşu
  • 1 lingură de esenţă de rom
  • 150 g brânză de  vaci
  • 3 ouă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri ulei
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Opreşti 5 linguri de făină şi apoi restul cantităţii o amesteci cu laptele cu uleiul. Pui un praf de sare şi frămânţi un aluat din care întinzi o foaie potrivit de groasă.

Tai margarina cubuleţe şi o amesteci cu cele 5 linguri de făina şi întinzi amestecul peste foaia de aluat. împătureşti apoi foaia în 3 şi încă o dată în trei şi o dai la frigider pentru cel puţin 12 ore.

A doua zi pregăteşti umplutura. Speli şi scoţi sâmburii boabelor pe care le amesteci cu brânza de vaci, 2 ouă, esenţa de rom, zahărul pudră şi scorţişoara. împărţi aluatul în 3 şi din fiecare întinzi câte o foaie.

Decupezi bucăţi rotunde cu ajutorul unei farfurioare de tort. Pe fiecare cerc pui câte 2 linguri de umplutură, aşezi parte peste parte şi presezi marginile cu o furculiţă. Ung portofelele cu oul bătut, le presari cu scorţişoară, zahăr şi le dai la cuptor, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.