Portofele picante
PrinteazaO reteta de portofele picante din: faina, lapte, oua, drojdie, ulei, otet, sare, spanac, telemea, ceapa, ficatei de pui, sare si piper.
- 600 g faina
- 200 ml lapte
- 2 oua + 2 pentru uns
- 30 g drojdie
- 4 linguri cu ulei
- 1 lingura cu otet
- sare
pentru umplutura de spanac:
- 200 g spanac
- 150 g telemea
- 1 ou
- 1 ceapa
- ulei
- sare
- piper
pentru umplutura de ficatei:
- 300 g ficatei de pui
- 1 ceapa
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi pune peste făina cernută. Adaugă ouăle bătute, uleiul, oţetul şi un praf de sare. Frământă aluatul până se leagă şi lasă-l să crească 45 de minute. Pentru umplutura de spanac, încinge o lingură cu ulei şi căleşte ceapa tocată.
Adaugă spanacul opărit şi ţine pe foc zece minute. Lasă să se răcorească, pune un ou, sare şi piper după gust, brânza rasă şi amestecă. Pentru umplutura de ficăţei, căleşte o ceapă în puţin ulei.
Adaugă ficăţeii şi căleşte-i zece minute.După ce se răcoresc, zdrobeste-i cu furculiţa şi aromatizează după gust. Intinde aluatul şi decupează cercuri. Aşază, pe rând, umpluturile.
Lipeşte marginile şi presează-le cu o furculiţă. Unge portofelele cu ouăle bătute şi coace-le pentru 20-30 de minute.
Portofele picante
Pofta buna!