Porumb copt cu ciuperci
PrinteazaO reteta savuroasa de Porumb copt cu ciuperci din: porumb, apa, lapte, unt si ciuperci.
- 4 stiuleti de porumb
- 6 pahare cu apa
- 1 pahar cu lapte
- 50 g unt
- 12 ciuperci albe, mici
Mod de preparare:
Ştiuleţii cu tot cu foi se spală şi apoi se înlătură câteva foi exterioare. Boabele trebuie să rămână totuşi acoperite de unul- două straturi de foi. Apa şi laptele se amestecă şi se pun pe foc. Când fierbe, se cufundă ştiuleţii şi se fierb 5 minute.
Apoi, se scurg şi se usucă. Se încinge grătarul şi se frig ciupercuţele spălate şi bine scurse, rotindu-le pe fiecare parte. Apoi, se pun şi ştiuleţii, care se lasă 10 minute. Se aduc la masă cu o nucă de unt pentru fiecare si verdeata dupa gust.
Porumb copt cu ciuperci
Pofta buna!