Porumb cu unt aromat
PrinteazaPorumb copt cu unt aromat din: porumb tanar, unt, busuioc, oregano, cimbru, maghiran, usturoi, sare de mare.
- 3 stiuleti de porumb tanat, in lapte
- 75 g unt
- cate 1/4 lingurita busuioc, oregano, cimbru si maghiran uscate si maruntite
- 1 lingurita praf de usturoi sau 2 catei de usturoi
- 1 lingurita sare de mare
Mod de preparare:
Pui porumbul cu pănuşi cu tot, timp de 5 minute, în apă rece. Topeşti untul în cuptorul cald şi îl amesteci cu condimentele uscate şi mărunţite, usturoiul şi sare.
Dacă foloseşti usturoi crud, cureţi căţeii şi îi dai pe râzătoare. Laşi untul aromat să se răcească. Desfaci pănuşile fără să le desprinzi de ştiulete.
Cu ajutorul unei pensule, ungi ştiuleţii cu untul aromat. Ridici pănuşile în jurul ştiuletelui şi le strângi bine. Pui stiuletii pe gratarul incins, timp de 3-4 minute, apoi desfaci panusile si lasi porumbul sa se rumeneasca.
Porumb copt cu unt aromat
Pofta buna!
Unde mai gasesc porumb pe vremea asta 🙂