Porumb în stil mexican
PrinteazaO reteta de porumb in stil mexican din: stiuleti de porumb, parmezan, ardei iute, unt si lamaie.
- 4 stiuleti de porumb
- 80 g de parmezan
- 1 ardei iute rosu, taiat pe jumatate, fara seminte si tocat marunt
- 4 bucati mici de unt
- feliute de lamaie, pentru servit
Mod de preparare:
Se fierb ştiuleţii în apă sărată, clocotită, 8-10 minute într-o cratiţă cu capac. Când sunt gata, se scurg într-o strecurătoare. Se rade parmezanul pe un platou mare sau pe patru farfurii individuale. Se presară uniform ardeiul iute tocat deasupra parmezanului.
Se aşază câte o bucată mică de unt pe fiecare ştiulete şi se freacă pentru a se acoperi uniform cu unt. Când s-a topit untul, se rostogoleşte fiecare ştiulete prin parmezan şi ardei iute, ca să se impregneze cu arome. Se asezonează cu un praf zdravăn de sare şi piper. Se servesc cu feliuţe de lămâie pentru stors deasupra.
Porumb în stil mexican
Pofta buna!