Ficat cu boia din: ficat, faina, boia de ardei, sare si piper. O reteta foarte usor de preparat si extrem de gustoasa. Citeste si: Ficat cu sos de ciuperci Ficat cu ciuperci Ficat cu sos si dovlecei Ingredinte: 800 gr. ficat 2 linguri faina 1 lingurita boia de ardei 2 linguri ulei sare piper […]
Potcoave zaharate
PrinteazaPotcoave zaharate cu: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, lamaie, sare, praf de copt, zahar pudra.
Ingrediente :
- 400 g faină
- 120 g zahăr
- 200 g unt
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lămâie
- un praf de sare
- 1 pliculeţ praf de copt
- zahar pudra
Mod de preparare Potcoave zaharate:
Amesteci făina cu untul moale, ouăle şi 120 g de zahăr.
Adaugi zeama şi coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, praful de copt şi un praf de sare.
Frămânţi aluatul 10 minute până se omogenizează, apoi îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl dai la frigider pentru o oră.
Intinzi aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi tai potcoave cu o formă specială. Dacă nu ai formă, tai aluatul în fâşii de 1 cm lăţime şi le dai forme de potcoave.
Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le introduci la cuptor pentru 15 minute.
După ce ai scos potcoavele din cuptor, le ungi cu puţină apă deasupra şi le treci prin zahăr.
Pofta buna!
Crochete cu carne din: cartofi fierti, ou, faina, sare, ceapa, carne tocata, marar. Ingredinte: Foaie: 500 g cartofi fierti 1 ou 3 linguri faina sare Uumplutura: 1 ceapa 250 g carne tocata 2 oua marar Mod de preparare Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde […]