Potcoave zaharate

Printeaza

Potcoave zaharate cu: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, lamaie, sare, praf de copt, zahar pudra.

Ingrediente :

  • 400 g faină
  • 120 g zahăr
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • un praf de sare
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • zahar pudra

 

Mod de preparare Potcoave zaharate:

Amesteci făina cu untul moale, ouăle şi 120 g de zahăr.

Adaugi zeama şi coa­ja rasă de lămâie, zahărul vanilat, praful de copt şi un praf de sare.

Frămânţi alua­tul 10 minute până se omo­genizează, apoi îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl dai la frigider pentru o oră.

Intinzi aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi tai potcoave cu o formă specială. Dacă nu ai formă, tai aluatul în fâ­şii de 1 cm lăţime şi le dai forme de potcoave.

Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le in­troduci la cuptor pentru 15 minute.

După ce ai scos pot­coavele din cuptor, le ungi cu puţină apă deasu­pra şi le treci prin zahăr.

 

Pofta buna!

 

 

 

Ficat cu boia

Ficat cu boia din: ficat, faina, boia de ardei, sare si piper. O reteta foarte usor de preparat si extrem de gustoasa. Citeste si: Ficat cu sos de ciuperci Ficat cu ciuperci Ficat cu sos si dovlecei Ingredinte: 800 gr. ficat 2 linguri faina 1 lingurita boia de ardei 2 linguri ulei sare piper   […]

Crochete cu carne

Crochete cu carne din: cartofi fierti, ou, faina, sare, ceapa, carne tocata, marar. Ingredinte: Foaie: 500 g cartofi fierti 1 ou 3 linguri faina sare Uumplutura: 1 ceapa 250 g carne tocata 2 oua marar   Mod de preparare Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.