Prăjitură cu aluat fărâmiţat

Printeaza

Prajitura cu aluat faramitat din: cirese, piersici, unt, zahar, zahar vanilinat, sare, scortisoara, migdale si faina.

Ingrediente:

  • 250 g cirese din compot
  • 750 g piersici coapte, tari
  • 200 g unt
  • 160 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 150 g migdale macinate
  • 275 g faina

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi sâmburii cireşelor. Crestaţi piersicile în cruce, opăriţi-le puţin şi îndepărtaţi-le pielea.Tăiaţi-le în jumătate, apoi în câte 6 felioare. Preîncălziţi cuptorul la 195°C. Ungeţi cu unt o formă de plăcintă (0 26 cm).

Puneţi într-un castron untul, zahărul, zahărul vanilinat, sarea, scorţişoara, migdalele şi făina. Frământaţi-le mai întâi cu robotul, apoi cu mâinile până obţineţi aluatul fărâmiţat. Puneţi % din el în formă şi presaţi-l, lăsând o margine de 2 cm.

Aşezaţi fructele, apoi aluatul rămas. Fărâmiţaţi-I cu degetele. Daţi prăjitura 40-45 de minute la cuptor, apoi scoateţi-o şi lăsaţi-o să se răcească pe un tocător. Dacă doriţi, serviţi-o cu frişcă sau sos de vanilie.

Prăjitură cu aluat fărâmiţat

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.