Prajitura cu banane si frisca

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu banane din: oua, zahar, faina, zeama de lamaie, zahar vanilat, sare, mascarpone, frisca, banane si cacao.

Ingrediente:Prajitura cu banane si frisca

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • sare

garnitura:

  • 350 mascarpone
  • 350 ml frisca
  • 6 banane
  • 3 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Bateţi albuşurile, adăugând treptat zahărul, sucul de lămâie şi putină sare. Când spuma se ţine ferm pe tel, adăugaţi unul câte unul gălbenuşurile, bătând amestecul energic după fiecare. Puneţi făina şi zahărul vanilat, treptat, amestecând de jos în sus.

Ungeţi o tavă cu unt, tapetaţi-o cu făină şi turnafi amestecul, coaceţi-l la foc potrivit, 45 – 50 de minute. Scoateţi blatul şi lăsati-l la răcit. Amestecaţi mascarpone cu 150ml Hulala. Curăţaţi bananele de coajă şi tăiaţî-le în două, pe lungime.

Puneţi blatul de tort într-o formă cu pereţi detaşabili, aşezaţi deasupra blatului bananele, în 2 – 3 cercuri concentrice. Peste acestea turnaţi amestecul de mascarpone şi Hulala. Puneţi prăjitura la rece, pentru 2 – 3 ore.

Scoateţi forma din frigider, scoateţi prăjitura din forma detaşabilă şi puneţi-o pe un platou. îmbrăcaţi prăjitura întreagă într-un strat de Hulala, nivelaţi-l cât mai uniform.

Deasupra prăjiturii cerneţi prin sită fină cacao. Pe margine faceţi flori din frisca. Pe fiecare floare puneţi câte o felie de banană trecută cu marginile prin cacao.

Prajitura cu banane si frisca

Prajitura cu banane si frisca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu banane si frisca
  • prajitura cu banane
  • prajitura cu mascarpone si banane

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.