Prăjitură cu brânză, ananas şi fructul pasiunii
PrinteazaO reteta de prajitura cu branza, ananas si fructul pasiunii din: biscuiti digestivi, biscuiti cu ghimbir, unt nesarat, branza moale, oua, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, ananas, fructul pasiunii, smantana si zahar pudra.
pentru blat:
- 10 biscuiti digestivi
- 6 biscuiti cu ghimbir
- 85 g unt nesarat, topit
pentru umplutura:
- 600 g branza moale
- 3 oua batute
- 142 ml smantana grasa
- 140 g zahar pudra
- sucul de la 3 lamai
pentru topping:
- 1 ananas, taiat in 4
- 3 bucati de fructul pasiunii, coapte, taiate in jumatate
- 284 ml de smantana grasa
- o lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 140°C. Pune biscuiţii într-o pungă de plastic şi sfarmă-i cu un sucitor. Amestecă untul topit şi biscuiţii într-un bol. Aşază compoziţia într-o tavă rotundă şi apasă cu dosul unei linguri. Coace aluatul timp de 10-15 minute până se rume¬neşte, apoi lasă-l la răcit.
Pune ingredientele pentru umplutură într-un castron şi bate-le cu mixerul până se omogenizează. Toarnă amestecul pe aluatul de biscuiţi şi coace-l încă 50 de minute, ‘ până ce umplutura se rumeneşte. Lasă să se răcească, apoi pune totul la frigider.
Taie bucăţile de ananas în felii subţiri, pe lungimea lor. Bate smântână şi zahărul până se formează o pastă groasă. Pune-o peste prăjitură şi orneaz-o cu feliile de ananas şi fructul pasiunii.
Prăjitură cu brânză, ananas şi fructul pasiunii
Pofta buna!