Prajitura cu branza si caramel
PrinteazaPrajitura cu branza si caramel din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, branza, smantana, zahar vanilat, lapte, nuci si alune.
pentru blat:
- 300 g faina
- 100 g unt
- 75 g zahar
- 2 oua
- 1 praf de copt
pentru crema de branza:
- 300 g branza
- 150 g smantana
- 4 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 150 g zahar
pentru caramel:
- 50 g unt
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 50 g nuci si alune
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul şi ouăle, apoi se adaugă făina şi praful de copt. Se obţine un aluat omogen şi elastic, care se întinde într-o formă de tort unsă şi tapetată.
Brânza se amestecă cu smântână, gălbenuşurile şi zahărul. Se adaugă şi albu¬şurile bătute spumă, zahărul vanilat, se omogenizează crema şi se toarnă peste aluatul din formă.
Se dă prăjitura la cuptor pentru 50 de minute, la foc potrivit. Se caramelizează zahărul într-o tigaie, se toarnă laptele cald amestecat cu untul şi se fierbe până se obţine o cremă legată.
După ce se coace prăjitura, se presară peste ea alunele şi nucile şi se întinde crema caramel călduţă. Se scoate clin formă când este rece.
Prajitura cu branza si caramel
Pofta buna!
de-a dreptul delicioasa 🙂