Prajitura cu branza si caramel

Printeaza

Prajitura cu branza si caramel din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, branza, smantana, zahar vanilat, lapte, nuci si alune.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt

pentru crema de branza:

  • 300 g branza
  • 150 g smantana
  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 g zahar

pentru caramel:

  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 g nuci si alune

 

Mod de preparare:

Se amestecă untul cu zahărul şi ouăle, apoi se adaugă făina şi praful de copt. Se obţine un aluat omogen şi elastic, care se întinde într-o formă de tort unsă şi tapetată.

Brânza se amestecă cu smântână, gălbenuşurile şi zahărul. Se adaugă şi albu¬şurile bătute spumă, zahărul vanilat, se omogenizează crema şi se toarnă peste aluatul din formă.

Se dă prăjitura la cuptor pentru 50 de minute, la foc potrivit. Se caramelizează zahărul într-o tigaie, se toarnă laptele cald amestecat cu untul şi se fierbe până se obţine o cremă legată.

După ce se coace prăjitura, se presară peste ea alunele şi nucile şi se întinde crema caramel călduţă. Se scoate clin formă când este rece.

Prajitura cu branza si caramel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. de-a dreptul delicioasa 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.