Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure
PrinteazaO reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, sare, unt, zahar, ou, branza dulce, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar, fructe de padure, fulgi de migdale si miere.
- 200 g făină
- 1 praf de sare
- 100 g unt rece
- 75 g zahăr
- 1 ou
topping:
- 500 g brânză dulce
- 250 g mascarpone
- 4 ouă
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
- 180 g zahăr
- 200 g amestec de fructe de pădure
aluat fărâmiţat:
- 65 g făină
- 50 g zahăr
- 50 g fulgi de migdale
- 4 linguri fulgi de drojdie
- 3 linguri miere lichidă
Mod de preparare:
Amestecaţi făina şi sarea. Formaţi o adâncitură în mijloc, unde puneţi cubuleţele de unt, zahărul şi oul. Frământaţi imediat. Infăşuraţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l cca. 30 de minute la rece. Intindeţi aluatul în folie, tapetaţi cu el o formă rotundă (0 26 cm) şi lăsaţi o margine liberă. Amestecaţi brânza dulce şi mascarpone.
Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul vanilinat, zahărul şi amidonul, apoi încorporaţi totul în amestecul cu brânză. Bateţi albuşurile spumă şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus. Intindeţi crema obţinută peste aluat.
Spălaţi fructele, scurgeţi-le şi pre- săraţi-le peste cremă. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
Amestecaţi făina, zahărul, untul în fulgi şi migdalele. Amestecaţi drojclia cu mierea şi încorporaţi-le. Turnaţi totul peste umplutură şi coaceţi prăjjitura 50 – 60 de minute.
La final, lăsaţi-o să se răcească şi presăraţi-o cu zahăr pudră.
Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure
Pofta buna!