Prajitura cu brânză si fursecuri
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu branza si fursecuri din: faina, galbenusuri, unt, frisca, sare, zahar, cacao, praf de copt, branza de vaci, smantana, iaurt, coaja rasa de lamaie, praf de budinca de vanilie, zahar si fursecuri cu unt.
aluat:
- 400 g faina
- 2 galbenusuri
- 200 g unt
- 5-6 linguri frisca
- sare
- 100 g zahar
- 4 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
in plus:
- 6 oua
- 750 branza de vaci
- 100 g smantana
- 150 g iaurt
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 150 g zahar
- 150 g fursecuri cu unt
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din ingredientele menţionate. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se separă ouăle.
Se amestecă gălbenuşurile cu brânză, frişcă, iaurt, coajă de lămâie, praf de budincă.
Se bat albuşurile cu zahăr şi se înglobează, 2/3 din aluat se repartizează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se înfig fursecurile oblic în aluat şi se aşază deasupra compoziţia de brânză şi restul de aluat; se coace cca 50 min. Se decorează cu zahăr şi fulgi de cocos.
Prajitura cu brânză si fursecuri
Pofta buna!