Prăjitură cu căpşune

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu capsune din: unt, zahar tos, miere, lapte dulce, oua, faina, praf de copt, capsune, sare, cacao, zahar vanilat si esenta de rom.

Ingrediente:Prăjitură cu căpşune

  • 250 g unt
  • 350 g zahăr tos
  • două linguri de miere
  • 250 ml lapte dulce
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • un pliculeţ praf de copt
  • 500 g căpşune
  • un vârf de linguriţă de sare
  • 150 g cacao
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Căpşunele se curăţă de codiţe, se spală, se taie felii şi se pun într-o strecurătoare. Untul, zahărul tos, zahărul vanilinat şi ouăle se pun într-un bol mai mare. Se mixează până capătă aspectul jnei creme, se presară laptele dulce şi praful de copt, esenţa de rom şi mierea.

Se mixează două minute, se adaugă făina amestecată cu cacao şi se mixează până se încorporează toate ingredientele. Se unge o tavă cu unt, se presară făină, se toarnă compoziţia şi deasupra se aşază feliile de căpşune.

Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc potri¬vit 30-45 de minute, încercând din când în când dacă este gata cu o scobitoare.

Se lasă să se răcească în tavă zece minute, se scoate pe un grătar de bucătărie şi se răceşte complet. Se serveşte călduţă sau rece, alături de căpşune

Prăjitură cu căpşune

Prăjitură cu căpşune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.