Prajitura casei
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, faina, zahar vanilat, ricotta, esenta de vanilie, gem de caise.
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- un plic zahăr vanilat
Ingrediente cremă:
- 200 g ricotta
- gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- o lingură esenţă de vanilie
- gem de caise
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi făina cernută. Se amestecă uşor, se întinde în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor, la 120°C.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi cu vanilia, se adaugă ricotta şi se bate bine. Se lasă câteva minute la rece. Se scoate blatul, se însiropează şi se acoperă cu un strat mai gros de cremă, unul de gem de caise şi altul de cremă. Se lasă la rece.
Prajitura casei
Pofta buna!