Prajitura casei

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, faina, zahar vanilat, ricotta, esenta de vanilie, gem de caise.

Ingrediente blat:Prajitura casei

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • un plic zahăr vanilat

Ingrediente cremă:

  • 200 g ricotta
  • gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • o lingură esenţă de vanilie
  • gem de caise

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă za­hărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi făina cernută. Se amestecă uşor, se întinde în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor, la 120°C.

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi cu vanilia, se adau­gă ricotta şi se bate bine. Se lasă câteva minute la rece. Se scoate blatul, se însiropează şi se acoperă cu un strat mai gros de cremă, unul de gem de caise şi altul de cremă. Se lasă la rece.

Prajitura casei

Prajitura casei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.