Prajitura Chocofest

Printeaza

Prajitura Chocofest din: faina, unt, zahar, ou, praf de copt, smantana, gem, nuca, cacao, cafea.

Ingrediente:

Pentru foaie:

  • 200 g făină
  • 120 g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 1 lingură smântână
  • 8 linguri gem (caise)

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 g nucă măcinată

Pentru cremă:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml cafea (preparată)
  • 300 g unt

 

Mod de preparare:

Pregăteşti foaia aşa:

Amesteci toate ingredientele şi formezi coca, pe care o dai pentru jumătate de oră la frigider, apoi o întinzi în tavă cu ajutorul unui pahar rotund. Ungi foaia cu gem de caise.

Pregăteşti blatul aşa:

Baţi spumă tare albuşurile, apoi adaugi zahărul, omogenizezi şi apoi adaugi gălbenuşurile, iar în final, nuca măcinată.

Acest amestec îl torni pes­te foaia din tavă. Dai la cuptorul preîncălzit pentru 45-60 de minute, verificând dacă e copt.

Pregăteşti crema aşa:

Intr-o tigaie de teflon (mai înaltă) amesteci ouăle cu zahărul şi cafeaua răcită.

Adaugi cacaua, pui ti­gaia pe foc şi amesteci continuu până se îngroaşă (ca mierea).

Laşi crema la răcit şi apoi încorporezi treptat, untul (la temperatura camerei) din care scoţi apa.

După ce s-a răcit blatul îl ungi cu această cre­mă şi presari nucă măcinată din belşug.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.