Prăjitură de ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata din: ciocolata, unt, zaha brun, smantana, oua, faina, pudra de cacao, ciocolata, lapte, unt si bomboane de zahar.
- 200 g ciocolata, rupta in bucati (cu continut scazut in cacao)
- 200 g unt
- 200 g zahar brun
- 100 ml smantana
- 2 oua batute
- 200 g faina, amestecata cu 2 lingurite praf de copt
- 5 linguri pudra de cacao
pentru glazura:
- 100 g de ciocolata
- 170 g de lapte condensat
- 100 g unt
- bombonele de zahar, pentru ornat
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. Se tapetează o tavă pătrată de 22cm cu hârtie de copt. Se pun ciocolata, untul şi zahărul într-o cratiţă, împreună cu 100ml de apă fierbinte şi se topesc încet. Se lasă deoparte două minute, apoi se adaugă smântână şi ouăle. La urmă, se adaugă făina şi cacaua şi se amestecă până când compoziţia nu mai face cocoloaşe, apoi se toarnă în formă. Se coace 50-55 de minute, până când o scobitoare înfiptă în mijlocul prăjiturii iese curată.
Se pune forma pe un grătar şi se lasă să se răcească. Intre timp, se prepară glazura: se topesc încet toate ingredientele la bain-marie. Se răceşte compoziţia suficient cât să devină tartinabilă.
Pentru a orna, se răstoarnă prăjitura şi se îndepărtează hârtia de copt. Se întinde glazura şi se presară bombonele. Se taie în triunghiuri sau în batoane înainte de servire.
Prăjitură de ciocolată
Pofta buna!