Prajitura Contesa
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura contesa din: albusuri, zahar, nuca, faina, zahar vanilat, sare, galbenusuri, nes si margarina.
pentru blat:
- 6 albuşuri
- 350 g zahăr
- 350 g nucă prăjită şi măcinată
- 3 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 vârf de cuţit de sare
îţi trebuie pentru cremă:
- 6 gălbenuşuri
- 6 linguri zahăr pudră
- 3 linguriţe nes
- 200 g margarină
Mod de preparare:
Baţi spumă cele 6 albuşuri, adaugi zahărul şi amesteci bine. Pui vasul pe baie de abur şi amesteci în coniinuare până când se îngroaşă. Adaugi 3/4 din nuca măcinată, făina, zahărul vanilat şi sarea. împărţi compoziţia în două şi coci două foi, pe dosul tăvii.
Pregăteşti crema: Amesteci bine gălbenuşurile cu zahărul pudră, pe baie de aburi şi, când încep să se îngroaşe, adaugi nesul şi margarina. Omogenizezi bine şi laşi compoziţia la răcit.
Intinzi 2/3 din cremă între cele două foi, iar crema rămasă o întinzi deasupra şi presari peste ea nuca păstrată. Tai prăjitura în pătrate sau în romburi.
Prajitura Contesa
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura contesa
- reteta prajitura contesa
Vreau si eu din prajitura asta