Prajitura corsicana
PrinteazaPrajitura corsicana din: urda, oua, amidon, zahar, portocala, lichior de fructe, unt, sare.
Ingrediente:
- 500 g urda dulce
- 6 oua
- 3 linguri de amidon
- 500 g zahar
- 1 portocala
- 25 ml lichior de fructe (caise, lamaie sau portocale)
- 20 g unt
- sare
Mod de preparare:
Spala portocala sub jet de apa, sterge-o rade-i coaja, curat-o si tai-o in felii.
Bate spuma minute la frigider, apoi toarna compozitia si albusurile cu putina sare.
Freaca galbenusurile las-o la cuptor, la foe mediu, timp de 30 de cu 300 g de zahar, pana cand se albesc.
In crema de galbenusuri, adauga treptat urda, mic, coaja de portocala ramasa, impreuna cu amidonul, jumatate din coaja de portocala, lichiorul, iar la sfarsit, amestecand usor, incepororeaza spuma de albusuri.
Unge cu unt o tava (25×35). Tine tava 5-10 minute la frigider, apoi toarna compozitia si las-o cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute.
Intr-un ibric, fierbe 20 de minute, la foc mic, coaja de portocala ramasa, impreuna cu restul de zahar si apa cat s-o acopere.
Scoate prajitura, las-o sa se racoreasca putin si presara coaja de portocala.
Prajitura corsicana
Pofta buna!