Prăjitură cu afine si sos de ciocolata
PrinteazaPrăjitură cu afine si sos de ciocolata din: oua, zahar, faina, iaurt, cafea instant, frisca, gelatina, afine, nuci, praf de copt, esenta de rom, scortisoara, sare, sos de ciocolata, ulei.
- 14 oua
- 520 g zahar
- 420 g faina
- 450 ml iaurt
- 300 g zahar pudra
- doua lingura cu cafea instant
- 250 ml frisca
- 10 g gelatina
- 300 g afine
- 200 g nuci
- un pliculet cu praf de copt
- esenta de rom
- scortisoara
- sare
- sos de ciocolata
- ulei
Mod de preparare:
Ouăle se mixează cu 420 g zahăr tos şi puţină sare până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, praful de copt, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit circa 30-45 de minute, verificând dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
Se scoate blatul pe un tocător, se lasă să se răcească, apoi se taie în jumătăţi. Iaurtul se mi¬xează împreună cu frişca, cafeaua şi zahărul pudră. Se adaugă gelatina topită, se mixează şi crema obţinută se toarnă peste un blat, oprindu-se puţină. Se presară afinele, se acoperă cu blatul rămas şi se lasă la rece.
Zahărul tos rămas se pune la topit, se adaugă nucile măci¬nate, esenţa de rom, scorţişoară şi se amestecă. Se toarnă pe o farfurie, se lasă să se răcească şi se macină. Se unge blatul cu crema rămasă, se presară alunele cu zahăr şi se taie bucati. Se serveste rece, stropita cu sos de ciocolata.
Prăjitură cu afine si sos de ciocolata
Pofta buna!