Prajitura cu amoniac si morcovi

Printeaza

Prajitura cu amoniac si morcovi din: faina, morcov, zahar, margarina, gem de caise, amoniac si sare.

Ingrediente:Desert_4

  • 500 g faina
  • 500 g morcov dat pe razatoarea mica
  • 300 g zahar
  • 150 g margarina
  • 300 g gem de caise
  • 2 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • un varf de cutit sare

 

Mod de preparare:

Căliţi într-o cratită morcovul împreună cu zahărul 10 minute, apoi adăugaţi margarina şi amo­niacul. Puneţi făina şi frământaţi bine aluatul obţinut. întindeţi din acesta două foi. Puneţi o foaie în­tr-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi întindeţi pe ea gemul.

Acoperiţi cu foaia de aluat irămasă şi puneţi tava la cuptor. Coaceţi prăjitura 50 de minute, apoi tăiaţi-o în pătrate şi presăraţi-o cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.