Prajitura cu amoniac si morcovi
PrinteazaPrajitura cu amoniac si morcovi din: faina, morcov, zahar, margarina, gem de caise, amoniac si sare.
- 500 g faina
- 500 g morcov dat pe razatoarea mica
- 300 g zahar
- 150 g margarina
- 300 g gem de caise
- 2 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
- un varf de cutit sare
Mod de preparare:
Căliţi într-o cratită morcovul împreună cu zahărul 10 minute, apoi adăugaţi margarina şi amoniacul. Puneţi făina şi frământaţi bine aluatul obţinut. întindeţi din acesta două foi. Puneţi o foaie într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi întindeţi pe ea gemul.
Acoperiţi cu foaia de aluat irămasă şi puneţi tava la cuptor. Coaceţi prăjitura 50 de minute, apoi tăiaţi-o în pătrate şi presăraţi-o cu zahăr pudră.
Pofta buna!