Prajitura cu ananas si capsune
PrinteazaPrajitura cu ananas si capsune din: oua, faina, zahar, praf de copt, capsune, ananas, ulei, margarina, amidon, frisca.
- 5 oua
- 160 g faina
- 160 g zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 300 g capsune
- 1 cutie ananas rondele
- 50 ml ulei
- 1 lingura margarina pentru uns tava
- 2 linguri amidon sau faina, pentru fructe
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Speli căpşunele şi le cureţi de codiţe. Scurgi rondelele de ananas din compot. Mixezi ouăle şi zahărul timp de aproximativ 15 minute, până când obţii o cremă albă, spumoasă, în care nu se mai simt crista¬lele de zahăr. Adaugi treptat uleiul, alternând cu făina cernută împreună cu praful de copt şi amesteci delicat.
Ungi cu margarină pereţii formei detaşabile pentru tort. Lipeşti de pereţi rondele de ananas, în prealabil scurse. Torni aluatul în tavă şi aşezi deasupra căpşunele trecute prin făină sau amidon, repartizându-le uniform pe toată suprafaţa. Coci prăjitura timp de 25 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
După ce prăjitura s-a răcit, o stropeşti cu zeama compotului de ananas. Baţi frişca lichidă, răcită în prealabil 3 ore. Decorezi prăjitura cu frişcă şi cu fructele păstrate. O consumi după ce ai răcit-o 1 oră în frigider.
Prajitura cu ananas si capsune
Pofta buna!