Prăjitură cu biscuiţi si cafea
PrinteazaPrăjitură cu biscuiţi si cafea
- 3 ouă
- 3 linguri apă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
foaia 2
- 2 pachete de biscuiţi
foaia 3
- 3 albuşuri
- 6 linguri zahăr
- 1 cană miez de nucă
- 2 linguri făină
Ingrediente cremă:
- 3 gălbenuşuri + 2 ouă
- 10 linguri zahăr
- 1 linguriţă ness
- 1 pachet margarină
- 2 albuşuri
- 4 linguri zahăr pentru bezea
Mod preparare foi: foaia 1
Baţi albuşurile spumă cu apa şi zahărul până ce acesta se topeşte. Adaugi apoi treptat gălbenuşurile şi făina, amesteci şi torni compoziţia în tava de la aragaz, unsă cu margarină şi tapetată cu făină.
O dai la cuptor pentru 25-30 de minute şi o coci la foc potrivit; pentru foaia 3 (căci foaia 2 este din biscuiţi): Pui miezul de nucă într-o tavă, îl prăjeşti 15-20 de minute, apoi îl tai mărunt. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi nuca mărunţită şi făina, omogenizezi compoziţia şi o torni în tava de la aragaz, unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Coci foaia la foc mic, 20-25 de minute.
Mod preparare cremă:
Amesteci gălbenuşurile cu ouăle şi zahărul şi le fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă, dar ai grijă să amesteci tot timpul. Laşi compoziţia să se răcească, apoi o amesteci cu margarina şi ness-ul până obţii o cremă omogenă.
Mod preparare prăjitura:
Intinzi peste prima foaie jumătate din cremă, aşezi biscuiţii unul lângă altul, pui crema rămasă şi aşezi a treia foaie.
Baţi spumă cele 2 albuşuri cu zahărul şi întinzi bezeaua peste ultima foaie. Dai prăjitura la rece şi o tai a doua zi, astfel încât fiecare bucată de prăjitură să conţină un biscuite.
Prăjitură cu biscuiţi si cafea
Poftă bună!