Prajitura cu blat de ciocolata si frisca
PrinteazaPrajitura cu blat de ciocolata si frisca din: oua, zahar, faina, ciocolata, cacao, ulei, esenta de rom, alune, frisca.
- 8 ouă
- 200 g zahăr
- 250 g făină
- 200 g ciocolată sau 50 g cacao
- 2 linguri ulei
- 1 lingură apă
- 1 esenţă de rom
Ingrediente cremă:
- 200 g alune
- 400 g frişcă
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi albuşurile spumă cu zahărul rămas până se întăresc.
Le adaugi peste gălbenuşuri, amesteci uşor, pui făina, 100 g ciocolată (topită pe baia de aburi), esenţa de rom şi amesteci de sus în jos, să nu se lase compoziţia. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit 40 de minute.
După ce s-a răcit, tai blatul în trei părţi egale. Baţi frişca şi o amesteci cu alunele măcinate, umpli prăjitura cu această cremă, apoi o îmbraci în frişcă şi razi ciocolată. Ţii prăjitura la frigider până a doua zi, apoi o tai bucăţi.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- blat de ciocolata