Prăjitura cu branză de vaci si fructe
PrinteazaPrăjitura cu branză de vaci si fructe
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
Pentru cremă ai nevoie de:
- 1/2 kg brânză de vaci
- 3 linguri zahăr pudră
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 100 g unt
- 3-4 linguri frişcă
Pentru decor şi umplut:
- 1 kg de fructe de pădure diferite: coacăze, zmeură, mure
Mod preparare blat:
Separi ouăle, iar gălbenuşurile le amesteci cu zahărul. Baţi albuşurile spumă, le adaugi peste gălbenuşuri, Mai pui şi făina şi amesteci. Ungi o tavă cu puţin ulei, o tapetezi cu făină şi torni compoziţia.
Dai la cuptor la foc potrivit pentru 20 de minute. După ce s-a răcit complet, tai blatul în două.
Mod preparare cremă:
Freci foarte bine untul, să elimini orice urmă de apă şi să devină ca o alifie, apoi amesteci cu brânza de vaci, zahărul pudră şi vanilat şi frişca.
Mod preparare prăjitura:
Pe o jumătate din blat întinzi jumătate din cantitatea de cremă şi peste aceasta aşezi jumătate din cantitatea de fructe. Pui a doua parte a blatului, acoperi cu restul cremei şi pui fructele care ţi-au mai rămas. O dai la rece şi o tai numai după ce s-a răcit.
Prăjitura cu branză si fructe
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu branza de vaci si fructe