Prajitura cu branza de vaci si piersici
PrinteazaO reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, zahar, praf de copt, cacao, unt, galbenusuri, coaja rasa de lamaie, albus, lapte, branza de vaci, zahar pudra, budinca de canilie, lapte, ou si piersici.
- 600 g faina
- 200 g zahar
- 3/4 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 250 g unt
- 2 galbenusuri
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 albus
- 5 linguri lapte
pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 70 g zahar pudra
- 1 plic budinca de vanilie
- 5 linguri lapte
- 1 ou
- 8 jumatati de piersici din compot
Mod de preparare:
In afară de praful de cacao, toate ingredientele pentru blat se împart în jumătate. Se prepară o compoziţie sfărâmicioasă de cacao din făina amestecată cu zahăr, praf de copt şi cacao, suc de lămâie şi bucăţele de unt. Se adaugă gălbenuşurile şi albuşul, precum şi laptele şi se omogenizează bine.
Aluatul se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 45 min. La fel se prepară şi un aluat alb, din restul de ingrediente.Pentru umplutură, se amestecă brânza de vaci cu zahăr. Praful de budincă se dizovă în lapte şi se adaugă la compoziţia de brânză. în final, se înglobează oul bătut.
Se încinge cuptorul la 170 °C. Se întinde o foaie de aluat brun şi se aşază într-o tavă adâncă. Se aşază umplutura şi se încrustează piersicile. Se aşază deasupra o foaie întinsă din aluat alb. Se coace prăjitura 35-40 min. în cuptorul pregătit, apoi se lasă să se răcească pe un grătar. Se taie cuburi şi se pudrează cu zahăr.
Prajitura cu branza de vaci si piersici
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu branza de vaci si piersici
- prajitura cu branza de vaci si caise
- prajitura cu piersici si branza de vaci