Prăjitură cu brânză dulce si cireşe
PrinteazaPrăjitură cu brânză dulce si cireşe din: faina, fulgi de ovaz, zahar dietetic, migdale, unt, branza dulce degresata, esenta de vanilie, esenta de migdale, oua, cirese.
pentru blat:
- cate 100 g faina si fulgi de ovaz
- 30 g zahar dietetic
- cate 50 g migdale si unt
pentru umplutura:
- 250 g branza dulce degresata
- cate 1/2 fiola esenta de vanilie si de migdale
- 4 oua
- 50 g zahar dietetic
- 200 g cirese
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol făina, fulgii de ovăz, migdalele şi zahărul. Topeşti untul, iar când s-a răcit, îl încorporezi în amestecul din bol, omogenizând cu mâna. într-o tavă de 20×30 cm, tapetată cu hârtie de copt, aşezi în strat uniform compoziţia, o acoperi cu hârtie de copt şi presezi pe toată suprafaţa.
Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 15 minute. Laşi blatul să se răcească. Baţi albuşurile spumă tare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul dietetic, adăugând esenţele. Amesteci brânza dulce, crema de gălbenuşuri şi spuma de albuşuri.
Torni umplutura peste blat şi presari fructele, în prealabil spălate, cărora le-ai îndepărtat sâmburii şi pe care le-ai lăsat să se scurgă. Coci prăjitura 30-35 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. O porţionezi după ce s-a răcit în tavă.
Prăjitură cu brânză dulce si cireşe
Pofta buna!
Iese mai buna cu visine 😉