Prajitura cu branza si afine
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu branza si afine din: faina, zahar, ou, unt, afine, branza slaba de vaci, zahar, zahar vanilat, praf de budinca de vanilie si oua.
- 175 g făină
- 75 g zahăr
- 1 ou
- 100 g unt
umplutură:
- 200 g afine
- 500 g brânză slabă de vaci
- 75 g zahăr
- 1/2 pachet zahăr vanilat
- 1/2 pachet praf de budincă de vanilie
- 2 ou
Mod de preparare:
Făina şi zahărul se amestecă într-un castron. Se adaugă oul, untul tăiat bucăţele şi 1 lingură de apă rece şi se fră mantă cu mâinile. Aluatul se întinde pe un front de lucru pudrat cu făină.
Fundul unei forme (cu diametrul de 20 cm) se tapetează cu hârtie de copt. Se pune înăuntru aluatul, se apasă marginile în sus şi se înţeapă de mai multe ori.
Forma se ţine o oră în frigider. Cuptorul se încinge la 200 de grade. Se spală fructele. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, zahărul vanilat, praful de budincă şi ouăle. 150 g de fructe se aşază peste aluatul din formă, se pune deasupra amestecul de brânză şi se întinde.
Tarta se coace 30-40 de minute până devine maro-aurie, eventual spre sfârşit se acoperă pentru a nu se arde. Se lasă să se răcească 15 min ute în formă, apoi se scoate.
Afinele râmase se repartizează deasupra tartei. Se pot pasa câteva fructe, iar sosul rezult at se poate întinde pe tartă.
Prajitura cu branza si afine
Pofta buna!