Prajitura cu branza si coacaze rosii

Printeaza

Prajitura cu branza si coacaze rosii din: biscuiţi sfărâmicioşi, unt, branza de vaci, smantana, oua, zahar, coacăze roşii, foi de gelatină.

Prajitura_cu_branza_si_coacaze_rosii

Ingrediente:

  • 500 g biscuiţi sfărâmicioşi
  • 200 g unt

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 200 g smântână
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 g coacăze roşii

Pentru decor:

  • 500 g coacăze roşii
  • 50 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 6 foi de gelatină

Mod de preparare:

Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii până capătă consis­tenţa pesmetului, topeşti un­tul pe baie de aburi şi-l torni peste biscuiţi. Amesteci bine, apoi aşezi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Nivelezi şi dai la cuptor 15 minute. Intre timp prepari umplutura. Baţi ouăle cu za­hărul, apoi adaugi brânza, smântână şi continui să ames­teci până obţii o compoziţie cremoasă.

La final, adaugi coacăzele. Amestecul îl torni peste blatul de biscuiţi şi dai din nou tava la cuptor 45 de minute, până se rumeneşte prăjitura.

Pentru decor, amesteci apa cu zahărul şi le pui pe foc. Le laşi să fiarbă până în­cepe să se îngroaşe siropul, apoi adaugi coacăzele. Le laşi până se înmoaie.

Foile de gelatină le ţii în apă rece până încep să se topească, apoi le pui în siropul de fruc­te.

Amesteci până se dizolvă gelatina, apoi torni compozi­ţia peste prăjitura răcorită. O dai la frigider cel puţirf 4 ore înainte să o serveşti.

Prajitura cu branza si coacaze rosii

Prajitura_cu_branza_si_coacaze_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.