Prajitura cu branza si coacaze rosii
PrinteazaPrajitura cu branza si coacaze rosii din: biscuiţi sfărâmicioşi, unt, branza de vaci, smantana, oua, zahar, coacăze roşii, foi de gelatină.
Ingrediente:
- 500 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 200 g unt
Pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 200 g smântână
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g coacăze roşii
Pentru decor:
- 500 g coacăze roşii
- 50 ml apă
- 200 g zahăr
- 6 foi de gelatină
Mod de preparare:
Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii până capătă consistenţa pesmetului, topeşti untul pe baie de aburi şi-l torni peste biscuiţi. Amesteci bine, apoi aşezi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Nivelezi şi dai la cuptor 15 minute. Intre timp prepari umplutura. Baţi ouăle cu zahărul, apoi adaugi brânza, smântână şi continui să amesteci până obţii o compoziţie cremoasă.
La final, adaugi coacăzele. Amestecul îl torni peste blatul de biscuiţi şi dai din nou tava la cuptor 45 de minute, până se rumeneşte prăjitura.
Pentru decor, amesteci apa cu zahărul şi le pui pe foc. Le laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe siropul, apoi adaugi coacăzele. Le laşi până se înmoaie.
Foile de gelatină le ţii în apă rece până încep să se topească, apoi le pui în siropul de fructe.
Amesteci până se dizolvă gelatina, apoi torni compoziţia peste prăjitura răcorită. O dai la frigider cel puţirf 4 ore înainte să o serveşti.
Prajitura cu branza si coacaze rosii
Pofta buna!