Prajitura cu branza si firimituri
PrinteazaPrajitura cu branza si firimituri din: crema de branza, oua, zahar pudra, lamaie, vanilie, smantana, faina, unt, ciocolata neagra, alune.
Pentru umplutură:
- 400 g cremă de brânză
- 2 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 1/2 lămâie
- esenţă de vanilie
- 150 g smântână grasă
- 2 linguri făină
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 200 g unt moale
- 200 g ciocolată neagră rasă
- 100 g alune fin măcinate
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat. Acesta se împarte în două bile. Prima bilă de aluat se întinde şi se pune în forma de tort cu pereţi detaşabili. Cealaltă bilă de aluat se dă la frigider.
Pentru umplutură, crema de brânză se freacă bine cu zahărul, se adaugă ouăle bătute, esenţa de vanilie, sucul de lămâie, smântână şi făina.
Se toarnă în forma de tort şi se dă la copt, la foc mic, 20 de minute. Se scoate bila de aluat de la rece şi se dă pe răzătoarea mare. Se scoate prăjitura de la cuptor şi se presară firimiturile de aluat rezultate deasupra umpluturii de brânză şi se dă din nou la cuptor, la foc mic, pentru 30 de minute.
Se scoate din tavă şi se lasă la răcit înainte de a se servi.
Pofta buna!