Prajitura cu branza si piersici
Printeaza
O reteta delicioasa de prajitura cu branza, piersici, faina, zahar, margarina, cacao, coaja de lamaie, gelatina, oua, praf de copt si zahar vanilat.
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 6 linguri făină
- 50 ml ulei
- 1 praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- hârtie de copt pentru tavă
- 400 g brânză de vaci
- 1 pachet margarină pentru prăjituri
- 300 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- puţină coajă de lămâie
- 1 compot de piersici
Ingrediente glazura:
- 1 plic gelatină roşie
- 250 ml apă
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul lingură cu lingură, ouăle amestecate cu uleiul, caca- oa, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat. Torni compoziţia obţinută în tava de aragaz şi dai la cuptor aproximativ 30 minute.
Cât timp se coace blatul, pregăteşti crema aşa: Cu mixerul freci margarina spumă, iar brânza o fărâmiţezi cu furculiţa. Adaugi pe rând brânza în margarină, pui zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi amesteci cu mixerul până la completa omogenizare.
După ce s-a copt şi răcit blatul îl însiropezi cu zeama de compot, iar piersicile le laşi deoparte. După ce ai însiropat blatul pui deasupra crema de brânză. Peste ea aşezi felii de piersici în aşa fel încât pe fiecare bucată de prăjitură să fie măcar o felie de piersică.
Torni gelatina preparată după instrucţiunile de pe plic şi dai prăjitura la rece pentru 2 ore. în loc de brânză poţi folosi şi urdă, dacă ai.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu branza si piersici