Prajitura cu cacao si nuca
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, nuca, faina, cacao, coaja de lamaie, coaja de portocale, esenta de vanilie, coniac, sare, zmeura, menta.
- 300 g unt
- 250 g zahăr
- 6 ouă
- 100 g nucă măcinată
- 150 g făină
- 4 linguri cacao
- coaja de la o lămâie
- coaja de la o portocală
- o esenţă de vanilie
- 2 linguri coniac natural sau rom
- un praf sare
- zahăr pudră
- 300 g zmeură
- frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Se pune untul moale într-un bol şi se amestecă cu zahărul farin. Se adaugă ouăle, sarea coaja de portocală, de lămâie, esenţa de vanilie, coniacul, iar la sfârşit nuca măcinată, cacaua şi făina cernute.
Se încorporează uşor şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coace în cuptorul încălzit în prealabil, la o temperatură de 140°C.
După ce s-a copt, se scoate, se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr şi se ornează cu zmeură şi frunzuliţe de mentă.
Prajitura cu cacao si nuca
Pofta buna!