Prajitura cu cacao si nuca

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, nuca, faina, cacao, coaja de lamaie, coaja de portocale, esenta de vanilie, coniac, sare, zmeura, menta.

Ingrediente:Prajitura cu cacao si nuca

  • 300 g unt
  • 250 g zahăr
  • 6 ouă
  • 100 g nucă măcinată
  • 150 g făină
  • 4 linguri cacao
  • coaja de la o lămâie
  • coaja de la o portocală
  • o esenţă de vanilie
  • 2 linguri coniac natural sau rom
  • un praf sare
  • zahăr pudră
  • 300 g zmeură
  • frunzuliţe de mentă

Mod de preparare:

Se pune untul moale într-un bol şi se amestecă cu zahărul farin. Se adaugă ouă­le, sarea coaja de portocală, de lămâie, esenţa de vanilie, coniacul, iar la sfârşit nuca măcinată, cacaua şi făina cernute.

Se încorporează uşor şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coace în cuptorul încălzit în prealabil, la o tempera­tură de 140°C.

După ce s-a copt, se scoate, se lasă să se răcească, se pudrează cu za­hăr şi se ornează cu zmeură şi frunzuliţe de mentă.

Prajitura cu cacao si nuca

Prajitura cu cacao si nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.