Prajitura cu caise confiate
PrinteazaPrajitura cu caise confiate din: unt, zahar, oua, faina, lapte, praf de copt, cafea, crema de vanilie, sare, esenta de vanilie, caise, sirop caramel.
- 200 g unt
- 150 g zahăr tos
- 4 ouă
- 275 g făină
- 350 ml lapte
- praf de copt
- cafea instant,
- un plic cremă de vanilie instant
- zahăr vanilinat
- sare
- o lingură de esenţă de vanilie
- două linguri de zahăr brun
- 150 g caise confiate
- sirop caramel
Mod de preparare:
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, cu 250 ml laptes şi se introduce la rece. Intr-un castron se amestecă restul de lapte, o lingură de pudră de cafea instant, un praf de sare şi o linguriţă de praf de copt. Se adaugă jumătatee din esenţa de vanilie şi un pliculeţ cu zahăr vanilinat.
Untul, zahărul tos şi ouăle se pun într-un vas mai mare. Se mixează până când totul a devenit ca o cremă, se pun ingredientele din castron şi se amestecă. Se adaugă făina cernută, se amestecă şi compoziţia obţinută se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se introduce în cuptor şi se coace 25- 30 de minute la foc mediu.
Se lasă să se răcească zece minute, se scoate din tavă şi se ţine până când s-a răcit complet. Blatul se taie în trei foi, se ung cu crema de vanilie, se presară caisele tocate mărunt, se suprapun şi se introduce prăjitura la rece. Se serveşte presărată cu zahăr brun sau caramel.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu caise confiate
Este buna prajitura asta?