Prăjitură cu caise şi cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: cacao, iaurt, zahar pudra, apa, unt, frisca, gelatina, oua, faina, zahar tos, zahar vanilat, praf de copt, compot caise, zahar ars.
Ingrediente:
- 100 g cacao
- 125 ml iaurt
- 160 g zahăr pudră
- 50 ml apă
- 30 g unt
- 240 ml frişcă
- 5 g gelatină
- două ouă
- 120 g făină
- 100 g zahăr tos
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 5 g praf de copt
- un compot de caise
- un pahar cu glazură de zahăr ars
Mod de preparare:
Ouăle se pun într-un bol împreună cujahărul vanilinat şi cu zahărul pudră. Se mixează până îşi dublează volumul, se amestecă împreună cu praful de copt, făina, cacaua şi iaurtul.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit 25 de minute. Se lasă să se răcească complet şi se taie în jumătate, obţinându-se două foi.
Zahărul tos şi apa se pun la fiert şi, când au căpătat aspectul unui caramel, se iau de pe foc. Se adaugă puţină frişcă, se amestecă şi se lasă la răcit.
Când e rece complet se amestecă împreună cu frişca rămasă mixată, gelatina topită şi caisele tocate mărunt.Se unge o foaie cu cremă, se pune deasupra a doua foaie şi se unge cu crema rămasă. Se toarnă deasupra glazura de zahăr ars şi se introduce la rece.
Pofta buna!