Prăjitură cu caise şi cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: cacao, iaurt, zahar pudra, apa, unt, frisca, gelatina, oua, faina, zahar tos, zahar vanilat, praf de copt, compot caise, zahar ars.

Ingrediente:

  • 100 g cacao
  • 125 ml iaurt
  • 160 g zahăr pudră
  • 50 ml apă
  • 30 g unt
  • 240 ml frişcă
  • 5 g gelatină
  • două ouă
  • 120 g făină
  • 100 g zahăr tos
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 5 g praf de copt
  • un compot de caise
  • un pahar cu glazură de zahăr ars

 

Mod de preparare:

Ouăle se pun într-un bol împre­ună cujahărul vanilinat şi cu zahărul pudră. Se mixează până îşi dublează volumul, se amestecă împreună cu praful de copt, făina, cacaua şi iaurtul.

Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit 25 de minute. Se lasă să se răcească complet şi se taie în jumătate, obţinându-se două foi.

Zahărul tos şi apa se pun la fiert şi, când au căpătat aspec­tul unui caramel, se iau de pe foc. Se adaugă puţină frişcă, se ames­tecă şi se lasă la răcit.

Când e rece complet se ames­tecă împreună cu frişca rămasă mixată, gelatina topită şi caisele tocate mărunt.Se unge o foaie cu cremă, se pune deasupra a doua foaie şi se unge cu crema rămasă. Se toarnă deasupra glazura de zahăr ars şi se introduce la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.