Prajitura cu caise si esenta de vanilie
PrinteazaPrajitura cu caise si esenta de vanilie din: zahar, unt, faina, oua, caise, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, sare.
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 200 g faina
- 4 oua
- 500 g caise
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- zahar pudra pentru decor
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi caisele, tăiaţi-le felii. încingeţi cuptorul. Lăsaţi untul la temperatura camerei, să se înmoaie. Frecaţi-l bine cu zahărul, apoi adăugaţi treptat gălbenuşurile, coaja de lămâie şi vanilia, continuând să amestecaţi.
Separat bateţi albuşurile spumă cu puţină sare, apoi le adăugaţi şi pe ele în compoziţie, amestecând uşor, cu telul. Cerneţi făina împreună cu praful de copt, amestecaţi-le, apoi adăugaţi în aluat făina, în ploaie, amestecând cu telul.
Ungeţi bine o tavă cu unt, turnaţi compoziţia, deasupra aranjaţi frumos feliile de caise şi lăsaţi la copt cca 45 min. După ce scoateţi tava din cuptor, lăsaţi prăjitura să se răcească bine în tavă, pudraţi-o cu zahăr şi tăiaţi-o bucăţi.
Prajitura cu caise si esenta de vanilie
Pofta buna!