Prajitura cu caise si esenta de vanilie

Printeaza

Prajitura cu caise si esenta de vanilie din:  zahar, unt, faina, oua, caise, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, sare.

Ingrediente:Prajitura_cu_caise_si_esenta_de_vanilie

  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 500 g caise
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru decor
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi caisele, tăiaţi-le felii. încingeţi cuptorul. Lăsaţi untul la temperatura camerei, să se înmoaie. Frecaţi-l bine cu zahărul, apoi adăugaţi treptat gălbenuşurile, coaja de lămâie şi vanilia, continuând să amestecaţi.

Separat bateţi albuşurile spumă cu puţină sare, apoi le adăugaţi şi pe ele în compoziţie, amestecând uşor, cu telul. Cerneţi făina împreună cu praful de copt, amestecaţi-le, apoi adăugaţi în aluat făina, în ploaie, amestecând cu telul.

Ungeţi bine o tavă cu unt, turnaţi compoziţia, deasupra aranjaţi frumos feliile de caise şi lăsaţi la copt cca 45 min. După ce scoateţi tava din cuptor, lăsaţi prăjitura să se răcească bine în tavă, pudraţi-o cu zahăr şi tăiaţi-o bucăţi.

Prajitura cu caise si esenta de vanilie

Prajitura_cu_caise_si_esenta_de_vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.