Prajitura cu caise si frisca
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, oua, faina, ulei, frisca, gelatina, cacao, esenta de rom, praf de copt, compot caise, scortisoara, sare, unt.
- 300 g zahăr tos
- 5 oua
- 100 g făină
- 30ml ulei de floarea-soarelui
- 500 ml frişcă
- 5 g gelatină
- 5 linguri de cacao
- o lingurita de esenţă de rom
- un pliculeţ praf de copt
- o conservă cu compot de caise
- o linguriţă de scorţişoară
- sare
- unt
Mod de preparare:
Ouăle se mixează într-un bol împreună cu 150 g zahăr tos şi un sfert de linguriţă de sare. Când şi-au dublat volumul, se adaugă patru linguri de cacao, uleiul de floarea-soarelui, jumătate din esenţa de rom şi două linguri de suc de la compotul de caise.
Se mixează, se adaugă făina şi praful de copt, se mixează cinci minute ca să se încorporeze toate ingredientele şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt. Se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit 30-45 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată.
Se îndepărtează hârtia, se lasă să se răcească şi se taie felii potrivit de groase, în lungul prăjiturii. Frişca se mixează impreună cu zahărul tos şi cacaua rămase, se ung feliile de blat cu cremă, se unesc şi se introduc la rece.
Prajitura cu caise si frisca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu caise
- prajitura cu caise si frisca