Prajitura cu ciocolata, lapte si cacao
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata, albusuri, zahar, praf de copt, faina, migdale, cacao, unt, lapte si ciocolata menaj.
- 6 albuşuri
- 200 g zahăr
- 1/2 plic praf de copt
- 3 făină
- 200 g migdale
- 1 lingură cu vârf de cacao
Ingrediente crema:
- 1 pachet de unt
- 6 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 10 linguri lapte
- 1 lingură cacao
- 80 g ciocolată menaj
Mod de preparare:
Zdrobeşti migdalele. Baţi albuşurile spumă pe abur, împreună cu zahărul, pui făina, praful de copt, migdalele şi cacaua. Coci un blat într-o tavă cu dimensiunile de 19/24 cm, vreme de 20-25 minute.
După ce s-a copt, îl scoţi din tavă, îl laşi să se răcească şi îl tai în două pe orizontală. între timp, prepari crema.
Freci gălbenuşurile cu zahărul . Adaugi laptele, cacaua şi ciocolata şi amesteci crema pe baie de aburi, până se îngroaşă. O laşi să se răcească şi o amesteci cu untul. Pui pe un platou primul blat, torni 3/4 din cremă, o întinzi uniform, acoperi cu al doilea blat şi îmbraci prăjitura cu crema rămasă. Decorezi cu ciocolată rasă pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Pofta buna!