Prajitura cu ciocolata si zahar vanilat
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, cacao, otet, faina, praf de copt, amidon, lapte, esenta de vanilie, lapte, margarina, zahar pudra, zahar vanilat, ciocolata de menaj.
Ingrediente blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 30 g cacao
- 2 linguri oţet
- 70 g făină
- 1 praf de copt
Ingrediente cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 100 g făină sau amidon
- 1 esenţă de vanilie
- 1/2 I lapte
- 250 g margarină
- 300 g zahăr pudră
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 50 g ciocolată de menaj
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa: Freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi oţetul, cacaua, praful de copt, făina şi albuşurile bătute spumă tare şi dai totul la copt într-o tavă tapetă cu hârtie de copt, unsă în prealabil cu margarină.
Pregăteşti crema aşa: Freci 4 gălbenuşuri cu 150 g zahăr, adaugi 100 g făină sau amidon, esenţa de vanilie şi 1/2 l lapte şi pui pe foc să fiarbă până se îngroaşă. Dai la rece, apoi adaugi în această compoziţie margarină frecată spumă cu 100 g zahăr pudră.
Pui crema peste blatul maro, răcit şi, peste cremă, pui spuma rezultată din cele 4 albuşuri bătute spumă tare cu 200 g zahăr pudră şi 2 pliculeţe de zahăr vanilat. Razi ciocolată deasupra, tai prăjitura în bucăţi. Dacă doreşti, poţi presăra bombonele colorate. Dai prăjitura la frigider.
Pofta buna!