Prajitura cu cirese si aroma de vanilie

Printeaza

Prajitura cu cirese si aroma de vanilie din: cirese, oua, lapte, zahar, praf de copt, faina, unt, sare, zahar vanilinat.

Ingrediente:Prajitura cu cirese si aroma de vanilie

  • 500 g cirese fara samburi
  • 4 oua
  • 1 cana cu lapte nefiert
  • 1 cana cu zahar
  • 1 plic cu praf de copt
  • 2 cani cu faina
  • 2 linguri cu unt
  • sare
  • 1 lingura cu zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Spalati ciresele, curatati-le de codite, scoateti samburii si imprastiati-le pe suprafata unei forme unse cu unt. Presarati peste cirese 1 pahar plin cu zahar. Faceti un amestec din: galbenusuri frecate crema cu zaharul pudra ramas, amestecate cu faina in care ati pus praful de copt si cu laptele pus cate putin.

In amestec puneti 1/2 lingurita de sare si zaharul vanilinat. Omogenizati. Bateti spuma tare albusurile, incorporati in aluat. Turnati peste ciresele din tava si coaceti 30 minute la foc potrivit. Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.