Prăjitură cu cireşe şi cocos
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu cirese si cocos din: cirese, siropd e artar, faina alba, fulgi de nuca de cocos, unt, malt de grau si sare. Siropul de arţar este produs din seva concentrată a Acer Saccharum, copac ce creşte mai ales în Canada. Este un preţios supliment alimentar, adecvat pentru înlocuirea zahărului şi, pentru că nu necesită fierbere, este folosit mai ales la prepararea îngheţatelor şi a sorbeturilor.
- 450 g cireşe
- 3 linguri sirop de arţar
- 120 g faină albă
- 80 g fulgi de nucă de cocos
- 100 g unt
- 2 linguri malţ de grâu
- sare
pentru decor:
- scorţişoară (pulbere)
Mod de preparare:
Spală cireşele, usucă-le bine, scoate-le sâmburii şi toarnă peste ele 3 linguri de sirop de arţar. Pune într-un castron faina, fulgii de nucă de cocos, untul, malţul şi un praf de sare. Amestecă ingredientele cu vârfurile degetelor, fară să frămânţi prea tare, până când obţii un aluat sfarâmicios.
Pune cireşele pe fundul unui vas termorezistent şi aşază deasupra sfarâmăturile de aluat, distribuindu-le uniform pe toată suprafaţa astfel încât să acopere complet fructele.
Coace 25-30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C. Se poate servi atât caldă, cât şi rece, presărată cu un praf de scorţişoară.
Prăjitură cu cireşe şi cocos
Poftă bună!