Prăjitură cu cireşe şi frişcă

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, coaja de lamaie, sare, zahar vanilat, zahar pudra, migdale, faina, frisca, crema de branza, cirese, menta.

Ingrediente blat:Prăjitură cu cireşe şi frişcă

  • 8 ouă
  • 300 g unt
  • coaja de la 2 lămâi
  • un praf de sare
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat
  • 275 g zahăr pudră
  • 100 g migdale măcinate
  • 175 g făină

Ingrediente cremă:

  • 500 g frişcă naturală
  • 200 g cremă de brânză
  • 500 g cireşe
  • zahăr vanilat
  • o esenţă migdale
  • frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare:

Se spală cireşele şi se scot sâmburii. Se lasă să se scurgă în sită. Pe deasupra, se pudrează cu pesmet.

Se pune untul moale într-un bol şi se amestecă cu zahă­rul şi zahărul vanilat. Se mixează până ce devine o cremă fină. Se adaugă apoi sarea, coaja de lămâie, migdalele măcinate şi făina cernută.

Se încorporează uşor, cu ajutorul unui tel pară, şi apoi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se întinde uniform şi se coace la 140°C.

Separat, se bate frişca împreună cu zahărul şi se ames­tecă cu crema de brânză şi un plic de vanilie. După ce s-a copt aluatul, se scoate, se lasă să se răcească uşor şi se taie pe jumătate.

Se serveşte cu cremă la mijloc şi se pudrează cu zahăr. Se ornează cu frunzuliţe de mentă.

Prăjitură cu cireşe şi frişcă

Prăjitură cu cireşe şi frişcă

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu cirese si frisca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.