Prajitura cu crema de lamaie si caramel
PrinteazaPrajitura cu crema de lamaie si caramel din: unt, faina, fulgi de nuca de cocos, zahar, lamaie, frisca, nuci.
pentru blat:
- 2×125 g unt plus 50 g
- 2×120 g faina
- 2×100 g fulgi de nuca de cocos
- 2×225 g zahar
pentru crema:
- o lamaie si jumatate
- 80 g unt
- 70 g zahar
- 2 oua
- 130 ml frisca lichida rece
pentru decor:
- 150 g zahar pudra
- 150 ml frisca lichida
- 100 g nuci macinate
pentru tava:
- 25 g unt
Mod de preparare:
Pentru foi amestecă untul, făina, fulgii de cocos şi zahărul, iar amestecul rezultat se pune într-o formă de copt unsă cu 25 g unt. Se coace 10 minute, se lasă să se răcorească si apoi se scoate. Se repetă operaţiunea pentru a doua foaie.
Lămâilor bine spălate li se răzuie coaja şi se presează de suc. într-un vas se amestecă sucul, coaja cu zahărul şi ouăle. Apoi, vasul cu acest amestec se transferă la bain-marie amestecând continuu timp de 10 minute.
Se scoate apoi de la bain-marie, se pune untul foarte rece şi se amestecă până ce acesta se topeşte. Frişca lichidă rece se bate si, după obţinerea spumei, se amestecă în crema de unt. Se dă la rece 30 de minute.
într-o tavă, se asază o foaie, se unge cu crema de lămâie şi se acoperă cu a doua foaie peste care se presară nucile uşor măruntite. Se prepară caramelul pentru care zahărul pudră se pune la topit şi, când a devenit auriu spre maro, se toarnă frişca lichidă. Se amestecă un minut şi se toarnă peste prăjitură. Se lasă aşa într-un loc răcoros de pe o zi pe alta.
Prajitura cu crema de lamaie si caramel
Pofta buna!