Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea

Printeaza

Prajitura cu crema de vanilie si bezea

Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea

Ingrediente aluat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri vin

Ingrediente cremă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g margarină

Ingrediente bezea:

  • 6 albuşuri
  • 300 g zahăr
  • 1 ciocolată pentru ornat

 

Mod preparare blat:

Amesteci gălbenuşurile cu vinul, cacaua şi praful de copt, adaugi albuşurile bătute spumă cu zahărul, apoi făina şi praful de copt şi omogenizezi compoziţia. O torni apoi într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit, timp de 25 de minute.

Pregăteşti in acest timp crema: freci gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, adaugi laptele şi făina şi le fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă. O dai apoi deoparte, pui zahărul vanilat şi o laşi să se răcească.

O amesteci cu margarina frecată spumă. Baţi albuşurile spumă cu zahărul pe baie de aburi până obţii bezeaua, întinzi apoi crema peste blatul răcit, pui şi bezeaua, pre­sari ciocolata rasă şi dai prăjitura la rece.

Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea

Prajitura cu crema de vanilie si bezea

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • prajitura cu crema de vanilie si bezea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.