Prajitura cu etaj
PrinteazaPrajitura cu etaj din: foi de pandispan, lapte, amidon, zahar, unt, esenta de fistic, zahar, lapte, frisca, oua, amidon si faina.
- 1 pachet cu foi de pandispan
pentru crema de fistic:
- 300 ml lapte
- 3 linguri cu amidon
- 150 g zahar
- 1 pachet cu unt
- 1 esenta de fistic
pentru crema caramel:
- 10 linguri cu zahar
- 200 ml lapte
- 250 ml frisca
- 3 oua
- 1 lingura cu amidon alimentar sau faina
- 10 g faina
Mod de preparare:
Caramelizează zahărul. Toarnă laptele fierbinte, amestecând energic, încorporează gălbenuşurile frecate cu amidonul şi lasă pe foc, amestecând mereu, până capătă consistenţa unei smântâni.
Adaugă gelatina dizolvată în puţină apă rece. Lasă crema să se răcească. Adaugă treptat frişca şi albuşurile bătute spumă.
Fierbe 150 ml lapte cu zahărul. Adaugă laptele rămas şi amestecat cu amidonul. Lasă pe foc până se îngroaşă. Când s-a răcorit, încorporează untul frecat spumă cu esenţa de fistic, întinde pe prima foaie crema de ca¬ramel şi acoperă cu cea de-a doua foaie.
Şpriţează deasupra crema de fistic şi acoperă cu ultima foaie. Lasă la rece până a doua zi, după care tai-o în dreptunghiuri.
Prajitura cu etaj
Pofta buna!