Prajitura cu eugenii
PrinteazaPrajitura cu eugenii din: margarina, eugenii, mere, oua, faina, zahar, gris, scortisoara, frisca.
- 250 g margarina
- 6 pachete eugenii (cu cate 2 bucati in pachet)
- 1 kg mere
- 6 oua
- 7 linguri faina
- 16 linguri zahar
- 2 linguri gris
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic frisca
Mod de preparare:
Iei o tava cu diametrul de 20/30 cm, o tapetezi din abundenta cu margarina, astfel incat sa fie unsa si pe margini. Nu trebuie sa te temi, margarina in strat mai gros va fi absorbita apoi de eugenii. Razi eugeniile, iar praful obtinut il presari in strat uniform peste margarina din tava.
Merele curatate si stoarse le amesteci cu 8 linguri zahar, praf de scortisoara si 2 linguri cu gris. Le storci inca o dată si asezi un nou strat in tava. Separi ouale si bati albusurile spuma tare, apoi adaugi treptat zaharul ramas, galbenusurile si faina.
Compozitia obtinuta o torni peste cele din tava, nivelezi si dai la cuptor pentru 35 de minute, la foc mediu. Cand prajitura e gata, o lasi putin la racit, apoi o rastorni pe o suprafata dreapta. Va fi deasupra stratul de eugenni apoi cel de mere si cel de dedesubt va fi cel de blat. Cand se raceste, ornezi prajitura cu frisca si o tai bucati.
Prajitura cu eugenii
Pofta buna!