Prajitura cu foi si crema din zahar ars (de post)
PrinteazaPrajitura cu foi si crema din zahar ars
Pregăteşti mai întâi un sirop astfel:
Topeşti într-o cratiţă 300 g zahăr, stingi cu 250 ml apă şi laşi până se topeşte zahărul, apoi îl dai la rece.
Mod preparare foi:
In jumătate din acest sirop răcit, pui 300 g făină, 100 g margarină, 3 linguri zahăr şi un vârf de cuţit de bicarbonat şi amesteci bine. Impărţi compoziţia în 3, din care coci 3 foi pe dosul tăvii.
Mod preparare cremă:
Siropul rămas îl completezi cu apă până obţii 1/2 l lichid în care adaugi 3 linguri zahăr şi 3 linguri făină. îl pui la foc şi laşi să fiarbă până se îngroaşă, apoi îl dai deoparte şi îl amesteci cu 1/2 pachet de margarină.
Umpli foile cu cremă, iar deasupra întinzi următoarea glazură: freci 200 g zahăr pudră cu 1 lingură cacao, 3 linguri ulei, 3 linguri apă clocotită până se omogenizează.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- crema de zahar ars de post
- prajitura cu foi de post
- prajituri cu foi de post