Prajitura cu foi si crema mascarpone
PrinteazaPrajitura cu foi si crema mascarpone din: aluat foietaj, apa, zahar pudra, branza mascarpone, frisca, zahar pudra, esenta de vanilie.
- un pachet aluat foietaj
- un pic de apa
- 2 lingurite zahar pudra
pentru crema:
- 250 g branza mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 100 g zahar pudra
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
In tava mare de aragaz se pune hârtie de copt. Aluatul se stropeste cu apă si se presară cu zahăr. Se acoperă aluatul cu o altă bucată de hârtie unsă si apoi se pun bucăţi de suporturi de lemn care să împiedice aluatul să crească. Se coace timp de 15 minute.
Se scoata tava din cuptor, se scoate foaia de copt, se întoarce aluatul pe partea cealaltă si se presară cu zahăr pudră. Se pune din nou foaia de copt si suportul de lemn si se dă iar la foc 10 minute. Se scoate aluatul, se lasă să se răcească uşor, apoi se taie în trei părţi.
Intre timp, se prepară crema. Se amestecă mascarpone cu zahărul pudră si esenţa de vanilie, după care se omogenizează uşor cu frişca bătută.Se asază pe un platou prima foaie, apoi cremă de vanilie, altă foaie, iar cremă de vanilie si apoi ultima foaie uşor măruntătă. Se lasă la frigider 30 de minute.
Prajitura cu foi si crema mascarpone
Pofta buna!