Prăjitură cu foi şi gem acrişor
PrinteazaPrăjitură cu foi şi gem acrişor
- 2 ouă
- 200 ml lapte dulce
- 200 ml ulei
- 200 g zahăr
- sare
- 1 linguriţă bicarbonat
- oţet
- 700 g făină
- 800 g gem acrişor
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul şi sarea, apoi adaugi treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu oţet, esenţa de vanilie şi la urmă presari făina în ploaie.
Amesteci până obţii un aluat potrivit de tare, dar nu îl frămânţi ca pe cel de pâine şi îl laşi să se odihnească 20 de minute.
Il împărţi apoi în 3 bucăţi, le întinzi în foi pe care le coci pe rând pe dosul tăvii câte 10 minute fiecare. După ce se coc, le aşezi una peste alta, cu o coală albă între ele ca să se înmoaie.
Le laşi să se răcească, după care le umpli cu gem şi presari ultima foaie cu zahăr pudră. Ţii prăjitura până a doua zi la loc răcoros, apoi o tai bucăţi.
Prăjitură cu foi şi gem acrişor
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu foi si gem
- foi cu gem