Prajitura cu foi si spuma cu gem

Printeaza

O reteta de prajitura cu foi, gem, faina, galbenusuri, zahar, amoniac, otet si zahar pudra.Prajitura cu foi si spuma cu gem

Ingrediente foi:

  • 650-700 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 9 linguri zahăr
  • 9 linguri ulei
  • 1 linguriţă amoniac
  • 1 linguriţă oţet

Ingrediente spumă:

  • 3 albuşuri
  • 1 lămâie
  • 400 g gem de zmeură
  • 2 linguri zahar pudră

 

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu laptele şi uleiul, le pui pe foc mic şi dai amestecul în 2-3 clocote. După ce compoziţia s-a răcit adaugi o linguriţă de amoniac stinsă cu oţet, gălbenuşurile şi făina.

Frămânţi până obţii un aluat elastic, apoi îl împărţi în 3 bucăţi şi coci 3 foi pe dosul tăvii, câte 7-8 minute fiecare foaie.

Baţi albuşurile spumă cu zeama de lămâie, apoi adaugi coaja rasă de lămâie şi gemul. Aşezi o foaie pe un suport, întinzi jumătate din spumă, a doua foaie, spuma rămasă şi a treia foaie. Dai prăjitura la rece pentru 2 ore, apoi o tai şi o presari cu zahăr.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Prajituri cu gem

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.