Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiunii
PrinteazaO reteta delicioasa de Cilindru cu frăguţe şi fructul pasiunii din: unt, faina, albusuri, zahar tos, zahar pudra, mascarpone, frisca, fructul pasiunii, fragute si lapte integral.
- 90 g unt
- 110 g făină
- 110 g albuşuri
- 100 g zahăr tos
- 20 g zahăr pudră
- 100 g mascarpone
- 1 dl frişcă lichidă
- 4 fructul pasiunii, coapte
- 4 coşuleţe cu frăguţe
- 1 pahar de lapte integral, proaspăt
Mod de preparare:
Lăsaţi untul să se înmoaie la temperatura camerei până ajunge la consistenţa unei creme. Frecaţi-I spumă cu zahărul tos, adăugaţi făina trecută prin sită, iar la sfârşit încorporaţi albuşurile bătute spumă. întindeţi compoziţia în strat subţire pe una sau pe mai multe tăvi tapetate cu hârtie de cuptor, formând multe dreptunghiuri cu dimensiunea de 8 x 16 cm.
Coaceţi-le în cuptorul încins la 170°C, timp de 4-5 minute (chiar 10, în cuptorul din casă). Rulaţi dreptunghiurile de aluat după ce le-aţi scos din cuptor, când sunt încă moi, în jurul unui făcăleţ de lemn, ca să ia o formă cilindrică.
Frecaţi mascarpone cu zahărul pudră, apoi încorporaţi frişca bătută bine, amestecând cu telul de jos în sus. Păstraţi compoziţia la frigider. Desfaceţi cu un cuţitaş fructele pasiunii şi, cu o linguriţă, scoateţi-le miezul, înainte de a servi desertul, umpleţi dreptunghiurile de cocă rulate cu o lingură de cremă mascarpone, puneţi deasupra o lingură de frăguţe, puţin miez de fructul pasiunii şi iar frăguţe.
Terminaţi umplerea cu jumătate de lingură de cremă cu mascarpone şi pulpă de fructul pasiunii. Garnisiţi cilindrii cu câte o lingură de spumă de lapte fierbinte şi aranjaţi în jurul lor câteva frăguţe şi picături de pulpă de fructul pasiunii.
Prăjitură cu frăguţe şi fructul pasiunii
Poftă bună!